Christiane Pooley - On Belief

On Belief, 2013

Autor: Christiane Pooley

Untitled (2)
Aquarel·la, oli i vernís sobre paper.
65 x 50 cm.

Untitled (5)
Oli i vernís sobre PVC.
69 x 50 cm.

Untitled (7)
Oli sobre cartó.
69 x 50 cm.

Untitled (10)
Oli sobre paper.
65 x 50 cm.

Untitled (11)
Oli sobre tela.
55 x 46 cm.

En la sèrie On belief, exposada en la passada SUMMA ART de Madrid, retrata la crisi espanyola des d’uns personatges pintats a oli i vernís sobre PVC o polièster; el llenç haguera sigut un suport massa noble per al tema escollit.

En els quadres, les figures fan cua o estan assegudes esperant no es sap molt bé què; tots junts, però aïllats en un espai que recrea una atmosfera freda, blava, blanca, de pressió baixa.

Pooley dibuixa un estat anímic en el qual tots ens veiem representats. Ens resulta fàcil completar les escenes; les hem vist massa voltes: la postura indolent, l’avorriment, la impaciència, l’atordiment, la sensació d’estar fora del temps, fora de l’espai, fora del vertigen de l’activitat. L’aspecte social d’On Belief reafirma la superació del postmodernisme, perquè el tema central de l’obra ja no és l’obra mateixa. Ja no es parla sobre la funció crítica d’una llauna de sopa o des d’aquesta nova sensibilitat; el treball de Pooley proposa un diàleg on ens convida a descobrir la nostra natura des d’un lloc diferent. Un lloc on allò natural és tindre la necessitat de sentir i expressar, on la reflexió està unida a l’emoció. Un lloc en el qual, pese a qui pese, l’obra d’art té sentit.