A Transparent Leaf Instead of The Mouth, 2016-2017

Autor: Daniel Steegmann

Instal·lació.

Cristall, metall, ecosistema amb insectes pal, insectes fulla i plantes.

Instal·lació a gran escala integrada en un pavelló de vidre que conté un ecosistema dinàmic que combina fullatge local i insectes estranys. El contorn del pavelló descriu una forma que recorda a les siluetes biomòrfiques del famós florer Savoy de Alvar Aalto (dissenyat per al pavelló finlandés en el món de 1937 Fira a París).

A l'interior viuen, diversos insectes de la família dels Phasmids i dels Phylliidae (coneguts com a insecte-pal ja que es caracteritzen per la seua extraordinària habilitat per a camuflar la seua aparença com si formaren part de les plantes) en un entorn creat a partir de la vegetació.

Steegmann ha creat un ecosistema viu en funcionament dins d'aquesta estructura de vidre ondulat. Els insectes exòtics s'alimenten de les plantes locals i el seu camuflatge, desenvolupat per al seu hàbitat natural, funciona perfectament en aquest nou biòtop.

El treball de Steegmann se centra en la creació i migració de formes entre naturalesa, art i arquitectura. La correlació entre l'orgànic i el fet per l'home.