Dusk, 2013

Autor: Anna Barriball

Vídeo en loop.

Duració: 7' 51".

Set bucles de vídeo diferents parpellegen dins dels monitors que s'exposen a terra. Les imatges es presenten com un joc espectral: respiren, parpellegen, es mouen a ritmes diversos. Mostren ombres i reflexions explorant els efectes de la llum natural i artificial. La presència de color en el seu treball ha augmentat en els últims anys. Cada vídeo es tiny d'un color diferent inspirat en l'ús de tints de pel·lícules mudes per a transmetre certs estats d'ànim o efectes d'il·luminació. Alguna de les imatges sembla abstracta com a resultat de les fotografies preses per l'artista a través de la finestra de nit en un espai no il·luminat.

En Daylight, les ombres de les fulles tremolen i es balancegen en temps real, enfocant-se i desenfocant-se a mesura que el sol penetra a través dels núvols. La imatge en moviment s'interromp amb quadres en blanc i es tiny de groc amb la llum solar intensa. Les fotografies fixes del vídeo Moonlight es van fer de nit a través de les finestres d'edificis sense llum amb una càmera digital, enfocament automàtic i flaix. La càmera buscava un punt per a enfocar. Les imatges resultants sempre van ser una sorpresa: la pols en la superfície del vidre, el reflex de l'artista o el centelleig reflectit de la pròpia llum de la càmera, combinat amb centellejos més enllà de la finestra. Aquestes imatges les converteix en negatives i les edita, a vegades se succeeixen ràpidament o es fonen les unes amb les altres.

Barriball està fascinada per les finestres i la seua funció com a barreres entre el món interior i exterior. Està interessada en la sorpresa i en la revelació de la imatge, en el que recull la lent automàticament.