Work in progress, 2006

Autor: Fernando Bryce

Sèrie de 80 dibuixos.

30 x 21 cm (cadascun dels dibuixos).

Tinta sobre paper.

Bryce reflexiona amb una mirada crítica i desestabilitzadora sobre el passat més recent reinterpretant les imatges. Moltes de les xicotetes i grans històries del món estan aquí, impreses en paper, en periòdics, fullets de publicitat i llibres, reposant en l'oblit. Sobre aquesta premissa Bryce rescata el passat i l'actualitza, reinterpreta fets i persones a través d'un treball que ell anomena “el mètode de l'anàlisi mimètic”. Mètode què consisteix a retocar les imatges, fotografies i dibuixos d'aquests documents per modificar els missatges.

Bryce busca retalls de premsa, pamflets polítics, llibres imatges dels quals transmeten missatges amb total vigència en la societat actual i les modifica respectant sempre el seu contingut original. Elimina allò superflu i manté allò substancial. El seu objectiu és modernitzar els missatges per denunciar les consignes oblidades, els mites i les veritats difoses en el passat. Proposa una nova lectura de la història que el temps ha distorsionat i, en fer-ho, desemmascara la realitat les imatges de la qual dormen en silenci i l'oblit.

El seu treball no produeix imatges noves sinó que despulla el passat imprés en paper ressaltant les idees que a ell li interessa transmetre per tal que l'espectador tinga una visió diferent a les pretensions originals. Recupera imatges i texts oblidats i els col·loca en una permanent actualitat. La seua metodologia recorda l'obra d'artistes insignes identificats en la corrent pop encara que ell va més enllà. No es limita a realitzar simples reproduccions d'imatges ja existents sinó que, a través de dibuixos senzills realitzats en tinta xinesa recrea eixes imatges imprimint-les el sentiment i la calidesa del compromís polític que alerta a l'espectador de que sols ha de mirar al seu passat per tal de comprendre que la manipulació del poder segueix vigent.