Markus Schinwald - Adalbert...

Adalbert, Benedikt, Constantin, Daniel, Emilius, Erdmann, Jorgen, Konrad, Raymond, Sergej, 2004

Autor: Markus Schinwald

10 Pigmentprint.

Cadascun 100 x 70 cm.

L’obra de Markus Schinwald utilitza sovint composicions que s’assemblen a pròtesis i no amaguen cap defecte humà; al contrari, substitueixen la seua funció produint la suposada imperfecció.

Aquests conceptes venen directament de la noció freudiana del “déu protètic”.

En aquests 10 gravats, altera de forma agressiva gravats Biederneier, representant retrats d’homes als quals els afegeix pròtesis o modifica els seus gestos incidint directament en la fisonomia humana.

En les albors de la fotografia, els retratats es sotmetien a llargues sessions fotogràfiques en les quals havien de romandre immòbils, ajudant-se per a això de diferents suports.

A això es refereix Schinwald en els seus gravats, quan ornamenta els cossos amb alts colls durs que cobreixen la cara o les manegues d’un hàbit cosides juntes, com si fóra una camisa de força; o lliga amb cordes una jaqueta que ajuda a congelar un braç estès o una cadena enfilada a través d’una boca que fixa un somriure.

L’artista realitza aquestes fotografies respectant tant els models originals que la seua intervenció, a primera vista, passa inadvertida.