P'Alante, 2006

Autor: William Cordova

Collage sobre paper. Sèrie de 20 dibuixos.

33 x 43 cm cadascun.

P'Alante es una sèrie de vint collages, realitzats amb restes de paper arrugat, cartó, cola, retalls de revistes i detritus, que referencien la “realitat” sobre la qual versen les experiències viscudes, “l'espectacle” de la cultura produïda en massa per al seu consum immediat.

Dorothea Klein diu que “Cordova crea instal·lacions i objectes, els quals són la majoria de les vegades també fets de materials lumpen i d'articles de consum rebutjats. Per reciclar aquestes deixalles de la societat, articles classificats com desaprofitaments i destinats a ser oblidats. Cordova està practicant una espècie de conservacionisme cultural, a través del qual també preserva la semàntica estratificada d'aquests articles en un nivell simbòlic”.

Els seus dibuixos tenen la dualitat multicultural de la fragilitat d'un costat i de la constant tensió de l'energia provinent de la tradició de l'altre. Darrere d'aquest treball, subjeuen ressons de diferents cultures, connexions i llaços que busquen trobades entre persones d'orígens diferents.